Vapify | När ska du byta ut brännaren i din vape?

När ska man byta ut förbrännaren i sin vape?

En vanlig fråga hos många förstagångs-användare av vape är: ”När ska jag byta ut förbrännaren (vape coil) i min vape”? Det mest självklara svaret är “När det smakar bränt”, men det finns flera andra faktorer som kan spela roll om du vill se till att få ut så bra smak som möjligt.

Förbrännaren smakar bränt

Om du känner av en bränd smak vid inhalering, så innebär det att bomullen i förbrännaren varit torr på någon punkt och vid upphettning av vapen har den blivit bränd. Detta kan uppstå om vätskenivån är för låg.

När det smakar bränt så måste du byta ut förbrännaren – den går inte att rädda om skadan redan är skedd för då kommer smaken av det brända att sitta kvar. Om du vill vara säker på att e-juicen inte har fått någon smak från den brända bomullen kan du även tömma tanken på e-juice. Byter du ut detta snabbt så är det oftast inte ens nödvändigt. Ju längre tid du väntar desto värre kommer den brända smaken bli, så byt juicen så snabbt som möjligt.

E-juicen smakar inte längre som den ska

Om din e-juice inte längre har samma smak som den brukar ha och du är säker på att allt är som det ska (och att du inte är förkyld), så kan det bero på att bomullen börjar bli dålig i förbrännaren.

Använt samma förbrännare under för lång tid

Normalt sett håller en förbrännare i cirka 1-2 veckor vid normal användning och om du sköter den som man ska.Om du använder din vape då och då, så kan du använda samma förbrännare betydligt längre tid. Använder du din förbrännare under alldeles för lång tid och inte byter ut den även ifall den har blivit bränd, kan detta vara skadligt för hälsan i längden.

Det läcker från din vape

En av de främsta orsakerna till läckage i vapes är att förbrännaren antingen är defekt eller att o-ringarna på den har gått sönder/slitits över tid. Har detta hänt så kan vätskan ta sig förbi förbrännaren ner i tankens bas och sedan ut i luftflödeshålen. Om du byter förbrännare, kontrollera att o-ringarna på den nya förbrännaren ser bra ut och att den fästs ordentligt när du skruvar i den.

Varukorg
Rulla till toppen