Guider

[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”30px”][trx_title align=”center” color=”#398786″]ALLT OM VEJPAR – EN GUIDE[/trx_title][vc_column_text]Här kan du hitta all information du behöver för att komma igång med vejping! Vi går igenom och ger information kring alla beståndsdelar en vejp är uppbyggd av. Man kan enkelt säga att en vejp består av tre beståndsdelar:

  1. Mod
  2. Vätskebehållare
  3. Förbrännare

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1220″ img_size=”full” alignment=”center”][trx_title type=”2″ align=”center” color=”#398786″]MODS[/trx_title][vc_column_text]Modden är själva batteriet som driver din vejp och det finns olika mods för olika ändamål. De flesta modsen har ett inbyggd batteri som är uppladdningsbart och laddas med USB-kabel men det finns även vape mods som kräver externa batterier. Generellt sätt har mods med interna batterier sämre batteritid än dem med externa. Externa batterier har vanligtvis 3000 mAh/styck så har du två batterier blir det 6000 mAh. Moddarna med inbyggda batterier har vanligtvis en styrka på 2500 mAh men vissa modeller har upp till 5000 mAh. Batterierna i din vejp blir även sämre med tiden så har du en mod med interna batterier är den bara brukbar i några år beroende på hur ofta du vejpar.

Vi rekommenderar att du laddar dina externa batterier i en extern laddare så du får jämn laddning. Det är modden som är den största komponenten i din vejp och den du håller i handen när du vejpar![/vc_column_text][trx_title type=”2″ align=”center” color=”#398786″]VÄTSKEBEHÅLLARE/TANKS[/trx_title][vc_column_text]Vätskebehållaren (Tanks) är där du häller juicen som sedan förångas. Det finns vätskebehållare i olika storlekar som har mer juicekapacitet och därför kan användas mer innan nästa påfyllning. Känner du att du behöver fylla på med vätska för ofta kan du även på vissa tankar köpa och montera ett större glas. På vätskebehållaren finns ett reglage så du kan anpassa hur mycket luft som kommer färdas genom brännaren när man tar ett bloss. Är luftreglaget stängt blir röken varmare och smaken mer koncentrerad. Om du öppnar luftreglaget blir röken svalare men molnen blir större. Tänk på att vätskebehållaren på din vejp behöver underhållas och rengöras så att smakerna från e-juicen ska vara optimal![/vc_column_text][trx_title type=”2″ align=”center” color=”#398786″]FÖRBRÄNNARE/COILS[/trx_title][vc_column_text]Coilen (förbrännaren) är den komponent på vejpen som förångar e-juicen i tanken. Förbrännaren är uppbyggd av en spole med bomull inuti. När du vejpar och trycker på knappen blir spolen varm och vätskan som sugits upp av bomullen förångas. Bomullen behöver fuktas av e-vätskan innan användning så den inte bränns (primar). Om du inte har någon vätska i vätskebehållaren är bomullen torr och kommer brännas. Känner du att det smakar bränt när du vejpar är det med största sannorlikhet bomullen som har bränts. Det är därför viktigt att vid påfyllning inte börja vejpa direkt utan vänta i 10-15 minuter så bomullen i vejpen blir fuktig.

Förbrännaren behöver vanligtvis bytas ut mellan 1-3 veckor och den brända smaken är en indikation på att det börjar bli dags. En gammal brännare kan orsaka läckage och en förvrängd smakupplevelse. Brännaren är den viktigaste komponenten på din vejp och olika brännare ger olika smakupplevelser, ångor och luftflöde. Tänk på att vissa brännare görs till specifika tankar så du ska alltid dubbelkolla så att brännaren du tänkt köpa passar till din vejp![/vc_column_text][vc_empty_space height=”100px”][/vc_column][/vc_row]

Varukorg
Rulla till toppen
Scroll to Top